Referenssit

Ei mitään negatiivista sanottavaa! Kiitos paljon korvaamattomasta avusta. Koin ohjauksen hyvin tarpeellisena. Sain tosi paljon varmuutta tulevaisuuden suunnitelmiini. Ilman tätä olisin ollut ihan pulassa yksin kaikkien ajatusten kanssa. Sain ohjauksesta varmuutta ja tukea jatko-opiskelupaikan kanssa. Sain lisää tietoa monista eri oppilaitoksista, sekä niiden valintakokeista ja muista sisäänpääsymahdollisuuksista. Tykkäsin kun ohjaus jaettiin kahdelle kerralle. Oli mukava jutella rennosti eri mahdollisuuksista.  Nyt voi hyvällä mielellä lähteä keskittymään aluksi kirjoituksiin, ja sen jälkeen sitten jatko-opiskelupaikkoihin ja valintakokeisiin yms.

Anna Ritanen, SUUNTALife-ohjauksessa käynyt lukiolainen, 2021


Sain ohjauksesta monipuolisia ideoita ja toteutustapoja sekä selkeitä ideoita, joiden pohjalta on nyt hyvä jatkaa eteenpäin kohti kevään yhteishakua. Tyytyväisin mielin on hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitokset hyvästä ohjauksesta!

SUUNTALife-ohjauksessa käynyt abiturientti, syksy 2020


Kokonaisuutena ihana kokemus. Paljon uutta ajateltavaa tuli mukaan. Sain itseluottamusta palata olemassa olevalle työnantajalle mahdollisesti uusiin haasteisiin sekä uusia ideoita sekä innostusta uudelleenkoulutusta kohtaan. Kiitos itseluottamuksen sekä hieman kadoksissa olleiden ajatusten vahvistamisesta ja mielenkiintoisista varteenotettavista vinkeistä tulevaisuutta ajatellen!

Mia, SUUNTALife-ohjauksessa käynyt asiakas, syksy 2020


"Yhteistyö SUUNTA-palveluiden kanssa on ollut kerta toisensa jälkeen luontevaa ja mutkatonta. Yhteinen näkemys ohjauksesta ja aktiivinen ajatustenvaihto ohjausprosessien aikana on tehnyt yhdessä työskentelemisestä helppoa ja antoisaa sekä mahdollistanut myös oman ammattitaidon kehittämisen. Leenan tavasta työskennellä huokuu vahva ammattitaito, halu tehdä tätä työtä täydellä sydämellä sekä into kehittää ohjausalaa eteenpäin. Teemme mielellämme yhteistyötä myös jatkossa uusien mahdollisuuksien parissa."


Karoliina Peltola, Noora Mononen ja Emma Timonen, Ohjausosuuskunta Ote (Työhönvalmentava ohjaustyö SUUNTA-palveluissa 2018)

"Alkukevään 2018 olin mielessäni pyöritellyt, että tarvitsen toisen ihmisen avaamaan minulle tilanteeni ja mahdollisuuteni. Tiesin, että tapaan Leenan työasioiden merkeissä maaliskuussa. Heti ensi tapaaminen vahvisti kuulemaani hyvät puheet todeksi. Kaksi kertaa tavattiin ja sähköposteja vaihdettiin. Koin ohjauksen erittäin hyödylliseksi ja antoisaksi, se oli mukavan rento ja sopivan kompakti paketti loistavan ammattilaisen tekemänä. Halusin löytää vahvuuteni ja nähdä omat mahdollisuuteni. Ohjaajan opastuksella katsoin taakse ja sitten eteen: Mitä on saavutettu ja tehty. Mitä osaan ja missä olen hyvän ja millainen olen. Opin katsomaan itseäni uusin ajatuksin. Ohjaaja sanoitti toiveeni ja tunteeni konkreettiseksi tavoitteeksi. Omat mielen jumit avautuivatkin selkeäksi tavoitteelliseksi tekemiseksi. Sain aikaiseksi kiinnostusta herättävän CV:n, jonka perusteella pääsin työhaastatteluihin ja tärkein tavoitteeni toteutui, nykyinen työpaikka vaihtuu uuteen työpaikkaan. Olen niin kiitollinen, että silmät kostuvat ilosta. Kyllä kannatti! Työpaikka vaihtoon ja hyvä fiilis."
 
Anne, SUUNTALife-ohjauksessa käynyt asiakas

1. Millaisena koit saamasi ohjauksen?
- Ohjaus oli hyödyllistä, henkilökohtaisesti sopivaksi räätälöityä.
2. Saitko ohjauksesta sitä, mitä tulit hakemaan? Mikä ohjauksessa oli hyvää, mikä huonoa?
- Kyllä! Sain rohkaisua pitkittyneen työttömyyden aiheuttamassa umpikujassa. Ohjaus oli avointa, rehellistä ja Leenalla oli reipas ote asioiden hoitoon. Ideoita heiteltiin ja vaihtoehtoja työpaikkojen etsintään tarjottiin aktiivisesti. Erityisen taitava Leena on hyvän ja houkuttelevan työhakemuksen laadinnassa! Sanamuodot ja ilmaisut olivat loistavia, kun itse en oikein tätä puolta taida :)
Myös tarjottu mahdollisuus ryhmäohjaukseen oli hyvä, siitä sai vertaistukea muiden vastaavassa tilanteessa olevien kanssa.
Leenalla on kyky tsempata ja kannustaa :)
3. Millaisia konkreettisia eväitä sait työn/opiskelupaikan saamisen edistämiseksi?
- Työhakemustekstin laatimisessa sain korvaamatonta apua. Lopputulos olikin suorastaan uskomaton; vakituinen työ omalta paikkakunnalta, joka vastaa koulutustani ja aiempaa työkokemustani!            
4. Mitä muuta haluat sanoa...sana on vapaa!
- Kiitos Leena, teet tärkeää työtä,  jolle varmasti on tilausta!
Suosittelen Suunta-palvelut Leena Ståhlberg Ky:tä lämpimästi!               
5. Saako palautettasi käyttää yrityksen nettisivuilla markkinoinnissa? (Kyllä/ei)
- Kyllä (nimettömänä)     

Työhön suuntaavan valmennuksen palaute 8/2017

Leena on upea, lämmin, läsnäoleva ja monipuolinen ohjausalan huippu-osaaja. Toimin itse usean lukion erityisopettajana ja sain tehdä Leenan kanssa läheisesti yhteistyötä usean vuoden ajan. Tältä ajalta muistan lämmöllä meidän keskusteluja  ja moniammattillista yhteistyötä monen nuoren oppimisen tukemisessa, opiskelujen eteenpäin saattamisessa ja ura-ohjauksessa. Leenalla on kokemusta ja näkemystä sekä oikeanlaista herkkyyttä huomioida ja havaita myös erityisen tuen tarve. Kun nuorella on haasteita oppimisessa, tarvitaan usein verkostoyhteistyötä ja moniammatillista tukea. Moniammatillisen yhteistyön toimijana Leena on vankka ammattilainen.
 
Tanja Paasikallio, KM, lukion erityisopetuksen lehtori, Joensuun kaupunki

"SUUNTA-palveluiden tarjoama ohjaus rakentui tavoitteelliseksi kokonaisuudeksi hyvässä yhteishengessä. Ammatinvalinta- ja uraohjaus-asioihin paneuduttiin tavoitteellisesti ja yksityiskohtaisesti. Tiiviinä pakettina toteutunut ohjauskokonaisuus edellytti asiaan paneutumista täysillä. Motivoituminen yhteisen asian ympärille käynnisti sisäisen prosessin, jota olisin edelleen ollut valmis työstämään ohjatusti vielä uravalmennuksen loputtuakin. Ohjauksen sisältö lisäsi varmuuttani siitä, että työllistymiseen ja kouluttautumiseen liittyvät suunnitelmani ovat realistisia. Lisäksi sain konkreettisia yhteystietoja mahdollisiin työelämäkontakteihin, joista voisin hyötyä tulevaisuudessa."
 
SUUNTA-intensiiviuravalmennuksen osallistuja, nainen

"Ohjaukseen oli helppo tulla. Vastaanotto oli lämmin ja ohjaaja erittäin mukava. Erityisesti pidin materiaaleista joita ohjauksessa käytettiin, ne olivat erilaisia kuin muissa valmennuksissa joissa olen ollut. Sain oivalluksia itsestäni ja siitä missä olen hyvä ja mitä kehitettävää minulla vielä olisi. Erilaiset tehtävät auttoivat minua hahmottamaan millainen ihminen minä todellisuudessa olen. Tuntui siltä että sain apua mieltäni askarruttaviin kysymyksiin. Minulle yksi asia oli erittäin tärkeä, se että huomasin ohjaajan nauttivan omasta työstään ja näin ollen en tuntenut että olisin vaivaksi. Suosittelen SUUNTA-palveluita ehdottomasti myös ystävilleni,  jos jollakin on suunta hukassa :D" 
 
SUUNTA-intensiiviuravalmennuksen osallistuja, nainen

"Koin, että minut otettiin huomioon yksilönä ja asiaani paneuduttiin aidosti. Leenalle oli helppo puhua. Ohjaus selkeytti omia ajatuksia työn ominaisuuksista, omista kiinnostuksen kohteista ja vahvuuksista, mikä oli tarkoituskin. Tehtävät olivat hyödyllisiä ja niiden avulla asioita voi pohtia vielä jälkeenpäin. Sain listan mahdollisesti sopivista/kiinnostavista työ- ja koulutuspaikoista, linkkejä ja yhteystietoja, tietoa opintorahasta sekä omien taitojen esille tuomisesta työhakemuksessa/haastattelussa. Suosittelisin ohjausta kavereille!"

Katja Kantanen, SUUNTALife-ohjauksessa käynyt asiakas

Millaisena koit saamasi ohjauksen?
- Henkilökohtainen, taitava ja sain vastauksia kysymyksiini.
Saitko ohjauksesta sitä, mitä tulit hakemaan? Mikä ohjauksessa oli hyvää, mikä huonoa?

- Kyllä, sain varmennuksen siitä että mikä ura sopisi minulle parhaiten ja lisää tietoa eri mahdollisuuksista. Hyvää oli erilaisten testien ja Leenan kirjan tehtävien tekeminen, niiden avulla sai kartoitettua hyvin itselle tärkeimmät asiat. Hyvää oli myös eri nettisivujen linkkaaminen omaan sähköpostiin, sitä kautta oli helppo vielä tutkia lisää tietoa keskustelluista opintomahdollisuuksista.
 
Salla Soininen, SUUNTALife-ohjauksessa käynyt asiakas

"Ohjaus oli lämminhenkistä ja kannustavaa. Siinä pystyi hyvin kokoamaan omia ajatuksia, kun ohjaaja osasi tehdä oikeita kysymyksiä. Tuli selkeyttä omiin mietteisiin, jotka yksin pyörittäessä olivat menneet solmuun."
 
Raija, SUUNTAlLfe-ohjauksessa käynyt asiakas

"Koin ohjauksen inspiroivana, omia ajatuksia tuulettavana, vahvasti juuri yksilöllisesti minun tilanteeseeni räätälöitynä. Minulla ei ollut valtavan selkeitä ennakko-odotuksia, mutta ohjaus osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Erityisen hyvää oli hankalan tilanteeni huomioiminen aina käytännön järjestelyistä alkaen. Mitään huonoa en keksi, sillä vaikken päässyt kiinni töihin tai opintoihin, se johtuu kokonaan oman tilanteeni haastavuudesta - ohjauksen aikana koetettiin keksiä ratkaisuja ja uusia suuntia ihan tosissaan. Sain lisäpotkua sekä jo olemassaolleitten suunnitelmieni hiomiseen että ihan uusien mahdollisuuksien miettimiseen, sekä rohkaisua omiin vahvuuksiini luottamisessa ja niiden esilletuomisessa. Valmennuskurssi oli todella positiivinen yllätys - olinhan kuullut muilta kohtalotovereiltani kurssikokemuksia ns. "käsipäivääkursseista", joista oli jäänyt käteen lähinnä turhautumista ja ajan tuhlauksen tunne. Leenan ohjauksessa oli oikeasti kysymys paneutumisesta ohjattavan tilanteeseen ja yksilöllisesti koostetusta sisällöstä, siitä jäi erittäin hyvä, huomioiduksi tulemisen fiilis! Leenan ote valmentajana on mahdottoman osaava: yhtäaikaa napakka mutta lempeä, realistinen mutta innostava. Tiesin kyllä jo etukäteen olevani rajoitteineni melko hankala - jos en jopa toivoton - tapaus, joten en pettynyt siihen etten valmennuksen ansiosta vielä heti työllistynyt, sillä sainhan Leenalta paljon uutta ajateltavaa ja potkua miettiä tulevaisuutta vähän useammastakin eri vinkkelistä. Juuri nytkin minulla on muhimassa yksi uusi ajatuksenpoikanen, ja juuri noiden valmennuksessa läpikäytyjen asioiden pohjalta se pulpahti. :) Voin suositella Leenan valmennusta vilpittömästi! Kiitos mukavasta ja inspiroivasta ohjauksesta!"
 
Jaana, Etsitään työ-valmennukseen osallistunut asiakas, syksy 2019