Palautetta asiakkailta

"Kannustavaa, asiantuntevaa, ohjattavan oman tilanteen huomioivaa ja ihmisestä aidosti välittävää palvelua. Tykkäsin!"

Asiakastyytyväisyys on SUUNTA-palveluille ykkösasia.

Olipa palvelun tilaaja yksityishenkilö tai iso organisaatio, palvelun tavoitteena on aina tyytyväinen asiakas, joka on saanut SUUNTA-palveluista jotain matkaansa.

Referenssit

Asiakaspalautteita SUUNTA-palveluista

Täällä voit tutustua asiakkailta saatuun palautteeseen ohjauksista, valmennuksista ja koulutuksista.

SUUNTA-palveluiden tyhy-valmennus oli työyhteisöllemme hyödyllistä ja siinä pääsi rauhassa tutustumaan työkavereihin ja jakamaan ajatuksia. Kiireen tuntu istunnoissa oli poissa ja kaikki paikallaolijat keskittyivät siihen hetkeen. Koimme, että valmennuksen tärkeintä antia olivat yhteiset keskustelut. Prosessi oli kokonaisuutena mieltä avaava ja valmennuksen myötä tajusi omia motiiveja työhön, mutta myös avaavia ajatuksia mitä oikeasti omalta työltään haluaa. Valmentaja oli mukava ja hän osasi avata uusia näkökulmia ja sai avattua työyhteisön keskustelua.

Vehmersalmen koulu, syksy 2022

"Lämmin kiitos, erittäin asiantuntevaa koulutusta ja mukavaa kuunnella loistavien vuorovaikutustaitojen omaavaa kouluttajaa. Paras koulutus TE-urani aikana!"

"Hyvin toteutettu koulutus, josta sai uusia ideoita asiakastyöhön."

"Todella hyvä ja eteenpäin kannustava koulutus! Olen saanut paljon ideoita oman ohjaustyöni tueksi. Onpa hieno mahdollisuus pysähtyä ja reflektoida omaa ohjaustyötä! Koulutus on auttanut minua tunnistamaan ja tiedostamaan omaa osaamista ja kehittämään sitä."

"Tämä koulutus saa ruusuja. Hyvin rakennettu kokonaisuus, jossa oli paljon uutta (ei ollut edellisten koulutusten sisältöjen kertausta). Mielenkiintoisia tehtäviä, joita hyödynnän varmasti jollakin tavalla asiakastyössä."

"Erittäin innostava ja ihana kouluttaja!"

"Ajatuksia herättävä ja hyvä vetäjä."

"Lämmin kiitos kouluttajalle, jota jaksoi hyvin keskittyneenä kuunnella koko koulutuksen ajan. Asiantuntemus ja osaaminen välittyvät."

"Kouluttaja oli ammattitaitoinen ja asiantunteva, kuunteleva ja keskusteleva. Ajatuksia nostattavaa, kannustavaa, innostavaa, virkistävää."

"Kiitos kouluttajalle! Olet oikeassa työssä ja sinusta paistaa innostus ja motivoituneisuus omaan työhön. Sinua kuunnellessa ihan innostui itsekin!"

"Leenalla tosi miellyttävä tyyli, sopiva tempo ja tilaa ajatella. Kiva tapa, että kouluttaja jää ihan kesken esityksen pohtimaan uusia näkökulmia johonkin asiaan. Ihanan voimaannuttava tapa puhua, realiteetit silti mukana."

KEHA-keskuksen TE-palveluiden asiakastyöntekijöille tilaama asiakkuuden toimijuuden tukemisen koulutus, etätoteutus, kevät ja syksy 2023

Kokonaisuutena ihana kokemus. Paljon uutta ajateltavaa tuli mukaan. Sain itseluottamusta palata olemassa olevalle työnantajalle mahdollisesti uusiin haasteisiin sekä uusia ideoita sekä innostusta uudelleenkoulutusta kohtaan. Kiitos itseluottamuksen sekä hieman kadoksissa olleiden ajatusten vahvistamisesta ja mielenkiintoisista varteenotettavista vinkeistä tulevaisuutta ajatellen!

Mia, SUUNTALife-ohjauksessa käynyt asiakas

Tein oman RMP:n, koska halusin yrittäjänä ja toimitusjohtajana lisää itsetuntemusta sekä taitoa johtaa, innostaa ja motivoida erilaisia ihmisiä työtilanteissa. Ajattelin lisäksi, että erilaisuuden ymmärtämisestä on hyötyä ja iloa myös kotona! RMP auttoi ja auttaa minua ymmärtämään erilaisuuden hienoudet ja arvon, ja mikä tärkeintä, hyväksymään ensin itseni sellaisena kuin olen ja sitten muut omina persoonallisuuksinaan. Suosittelen oman motivaatioprofiilin tekemistä, koska oman minän tunteminen avaa silmät koko maailman näkemiselle ja kokemiselle!

Saara Repo, arkkitehti SAFA, Arkkityypit Oy

Palvelu auttoi hahmottamaan tavoitteitani ja tunnen nyt itseäni tarkemmin työnhakijana. Näkemys työmarkkinoista tarkentui ja palvelu helpotti hahmottamaan mikä oma osuuteni kokonaisuudessa voisi olla. Ryhdyin myös hakemaan töitä uudenlaisilta yrityksiltä ja eri nimikkeillä kuin aiemmin. Palvelu myös lisäsi itsevarmuutta työnhakijana.

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

Ohjaus oli hyödyllistä, henkilökohtaisesti sopivaksi räätälöityä. Sain rohkaisua pitkittyneen työttömyyden aiheuttamassa umpikujassa. Ohjaus oli avointa, rehellistä ja Leenalla oli reipas ote asioiden hoitoon. Ideoita heiteltiin ja vaihtoehtoja työpaikkojen etsintään tarjottiin aktiivisesti. Erityisen taitava Leena on hyvän ja houkuttelevan työhakemuksen laadinnassa! Sanamuodot ja ilmaisut olivat loistavia, kun itse en oikein tätä puolta taida. Leenalla on kyky tsempata ja kannustaa. Lopputulos olikin suorastaan uskomaton; vakituinen työ omalta paikkakunnalta, joka vastaa koulutustani ja aiempaa työkokemustani. Suosittelen SUUNTA-palvelut Leena Ståhlberg Ky:tä lämpimästi!

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

Todella antoisa kokemus kokonaisuudessaan. Leena Ståhlberg on todella suurenmoinen suunnannäyttäjä. Hän löysi vahvuuksiani ja yhdessä teimme todella hyvän ja kattavan hakemuspohjan osaamisestani ja luonteestani työntekijänä. Hänelle huippupisteet tsemppaamisesta ja oman todellisen osaamiseni esille kaivamisesta, ja lisäksi erilaisten työnhakukanavien esilletuonnista.

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

Koin ohjauksen inspiroivana, omia ajatusia tuulettavana, vahvasti juuri yksilöllisesti minun tilanteeseeni räätälöitynä. Minulla ei ollut valtavan selkeitä ennakko-odotuksia, mutta ohjaus osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Erityisen hyvää oli hankalan tilanteeni huomioiminen aina käytännön järjestelyistä alkaen. Sain lisäpotkua sekä jo olemassa olleiden suunnitelmieni hiomiseen että ihan uusien mahdollisuuksien miettimiseen, sekä rohkaisua omiin vahvuuksiini luottamisessa ja niiden esilletuomisessa. Leenan ohjauksessa oli oikeasti kysymys paneutumisesta ohjattavan tilanteeseen ja yksilöllisesti koostetusta sisällöstä, siitä jäi erittäin hyvä, huomioiduksi tulemisen fiilis! Leenan ote valmentajana on mahdottoman osaava: yhtä aikaa napakka mutta lempeä, realistinen, mutta innostava. Sain Leenalta paljon uutta ajateltavaa ja potkua miettiä tulevaisuutta vähän useammastakin eri vinkkelistä. Juuri nytkin minulla on muhimassa yksi uusi ajatuksenpoikanen, ja juuri noiden valmennuksessa läpikäytyjen asioiden pohjalta se pulpahti. :) Voin suositella Leenan valmennusta vilpittömästi! Kiitos mukavasta ja inspiroivasta ohjauksesta!"

Jaana, Etsitään työ-ohjauspalveluun osallistunut asiakas, syksy 2019 (tilaaja Kuopion kaupunki)

Ei mitään negatiivista sanottavaa! Kiitos paljon korvaamattomasta avusta. Koin ohjauksen hyvin tarpeellisena. Sain tosi paljon varmuutta tulevaisuuden suunnitelmiini. Ilman tätä olisin ollut ihan pulassa yksin kaikkien ajatusten kanssa. Sain ohjauksesta varmuutta ja tukea jatko-opiskelupaikan kanssa. Sain lisää tietoa monista eri oppilaitoksista, sekä niiden valintakokeista ja muista sisäänpääsymahdollisuuksista. Tykkäsin kun ohjaus jaettiin kahdelle kerralle. Oli mukava jutella rennosti eri mahdollisuuksista. Nyt voi hyvällä mielellä lähteä keskittymään aluksi kirjoituksiin, ja sen jälkeen sitten jatko-opiskelupaikkoihin ja valintakokeisiin yms.

Anna Ritanen, SUUNTALife-ohjauksessa käynyt lukiolainen

Hän oli erittäin avulias, ja täynnä ideoita työpaikoista, joita emme olleet ajatelleetkaan. Todella hyvä palvelu ihmiselle, joka ei meinaa löytää paikkaansa.

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

SUUNTA-palveluiden tyhy-valmennus oli asiantuntevaa ja asiakaslähtöistä. Koimme, että valmennus antoi meille eväitä omaan ammatilliseen kasvuun. Tyhyistunnot olivat kiireettömiä, mutta silti ohjattuja ja selkeästi eteneviä. Tyhyiltapäivät toivat virkistystä kiireiseen arkeen. Valmentaja oli asiantunteva ja työyhteisömme/työmme tunteva, mikä antoi valmennukselle hyvän pohjan.

Pirtin koulu, Kuopio, lukuvuosi 2022-2023

Palvelu on erittäin tarkoituksenmukainen ja kannustava ja keskittyy ratkaisujen löytämisen, ei ongelmien vatvomiseen. Olen erittäin tyytyväinen, että valitsin SUUNTA-palvelun!

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

Ohjaukseen oli helppo tulla. Vastaanotto oli lämmin ja ohjaaja erittäin mukava. Erityisesti pidin materiaaleista joita ohjauksessa käytettiin, ne olivat erilaisia kuin muissa valmennuksissa joissa olen ollut. Sain oivalluksia itsestäni ja siitä missä olen hyvä ja mitä kehitettävää minulla vielä olisi. Erilaiset tehtävät auttoivat minua hahmottamaan millainen ihminen minä todellisuudessa olen. Tuntui siltä että sain apua mieltäni askarruttaviin kysymyksiin. Minulle yksi asia oli erittäin tärkeä, se että huomasin ohjaajan nauttivan omasta työstään ja näin ollen en tuntenut että olisin vaivaksi. Suosittelen SUUNTA palveluita ehdottomasti myös ystävilleni,  jos jollakin on suunta hukassa.

SUUNTA-intensiiviuravalmennuksen osallistuja, nainen, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

"Energinen koulutus, tuo varmasti uusia näkökulmia asiakastyöhön!"

"Erittäin tärkeä ohjaavaa asiakaspalvelutyötä tekevälle, joka ei ole esimerkiksi suorittanut ohjausalan ammattillista tutkintoa. Tärkeitä näkökulmia työn laadun parantamiseksi."

"Tuhannet kiitokset aurinkoiselle kouluttaja Leenalle. Jaoit ja tartutit iloa meihin osallistujiinkin."

"Hyvä koulutus, ensimmäinen kokemus Zoomista, yllättävän hyvin tuli vuorovaikutusta näin etäkoulutuksessa tämän sovelluksen kautta." 

"Positiivinen tunnelma, halukkuus lähteä kehittämään omaa ohjausosaamista."

"Voimaannuttava ja äärimmäisen mielenkiintoinen ja antoisa koulutus, antoi paljon uusia työvälineitä nuorten kanssa työskentelyyn."

"Kiitos! Kouluttaja osasi ihanasti huomioida kaikki osallistujat."

"Hyvää valmennusta videoyhteyden käyttöön ja kohtaamisiin valmennnustyössä, kiitos."

"Pidin erityisesti kouluttajan selvästi huokuvasta ammattitaidosta ja innostavasta asenteesta sekä menetelmien esittelystä ja niiden kokeilemisesta."

"Kiitos Leena, olet inspiroiva ja valoisa kouluttaja! :)"

"Lempeä, positiivinen asenne, pysyi hyvin asiassa. Kiitos :)"

"Leena on hyvä ja läsnäoleva kouluttaja!"

"Iso kiitos onnistuneesta toteutuksesta. Olet niin innostunut asiastasi, että väkisinkin kuulijakin innostuu :)!"

"Etävalmennus asiakastyössä"-koulutus Kuopion työllisyyspalveluiden ja TE-toimiston asiakastyöntekijöille, syksy 2020

Palvelu auttoi hahmottamaan tavoitteitani ja tunnen nyt itseäni tarkemmin työnhakijana. Näkemys työmarkkinoista tarkentui ja palvelu helpotti hahmottamaan mikä oma osuuteni kokonaisuudessa voisi olla. Ryhdyin myös hakemaan töitä uudenlaisilta yrityksiltä ja eri nimikkeillä kuin aiemmin. Palvelu myös lisäsi itsevarmuutta työnhakijana. 

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

SUUNTA-palveluiden tyhy-valmennus oli omaa ajattelua kehittävä. Tyhyistunnot olivat tunteikkaita. Uskalsimme avata sydäntämme. Valmentaja oli tasapuolinen, rakentava ja huomioiva. Koimme, että tutustuimme toisiimme ja ymmärrämme toisiamme paremmin. Prosessi oli kokonaisuutena mielenkiintoinen, se toi lisää työyhteisöömme yhteistyötä, toisten tukemista ja toisista huolehtimista. Jatkossa aiomme kokoontua porukalla noin kerran kuussa jossakin ja kysellä, miten menee.

Otto Kotilaisen koulu, opettajien tyhy-pienryhmävalmennus, marras-joulukuu 2023

Suunta-palveluiden tyhy-valmennus oli antoisa, sekä osan mielestä liian lyhyt. Koimme, että tarvitsimme tuon ajan yhteiseen keskusteluun. Prosessi oli kokonaisuutena työyhteisöä lähentävä ja mukava. Työhyvinvointiin liittyvä koulutuskokonaisuus edisti työyhteisön hyvinvointia. Valmentaja kuunteli ja herätteli hyvin pohtimaan omaa työhyvinvointia ja kohtasi kaikki aina henkilökohtaisesti ja kivasti.

Kalevalan koulu, Kuopio, syksyllä 2021 toteutetut pienryhmävalmennukset opettajille ja ohjaajille

"Sain työkaluja sekä omaan jaksamiseen ja omien arvojen kirkastamiseen."

"Kouluttajamme pirteä, iloinen, tarkka ja syväluotaava keskustelutyyli toi piristystä arkeen."

"Piristi ja antoi ajattelemisen aihetta myös tulevaan. On hyvä pysähtyä palauttamaan mieleen, miksi tätä työtä tekee ja miten voi itseään motivoida ja auttaa jaksamaan töissä. On hyödyllistä ja avartavaa kuulla vertaisryhmän mielipiteitä ja huomata ettei ole yksin pähkäilyjensä kanssa. Jakamalla saa paljon!"

Hatsalan koulu, opettajien pienryhmävalmennukset 2021 ja 2022

"Huippukoulutus! Kiitos Leenalle, olit selkeä ja asiaan paneutunut kouluttaja!"

"Kiitos rauhallisesta ja lämpimästä otteesta koulutuksessasi. Asia on tärkeä, eikä todellakaan liiaksi esillä opettajayhteisöissä."

"Pidin koulutuksen monipuolisuudesta ja siitä, että saimme olla kaikki koolla TYHY-asioiden äärellä."

"Koulutuksen aikana ja sen jälkeen pohdiskelin, millainen työkaveri olen nyt ja millainen haluan olla. Koulutus myös teki monia työkavereita tutummaksi. Olin iloinen, koska kaikki olivat täysillä ja avoimesti mukana koulutuksessa."

"Pidin koulutuksen kiireettömyydestä, keskusteluista ja yhteisöllisyydestä."

"Pidin keskusteluhetkistä pienissä ryhmissä. Olin todella iloinen, että meidän hyvä työ ja ilmapiiri tehtiin näkyväksi. Minulla tuli sellainen fiilis, että ymmärsin paremmin koulumme kulttuurin ja yhteisöllisyyden taustoja."

"Tykkäsin osallistamisesta, rentoudesta ja pelisilmästä vetäjällä."

Hiltulanlahden koulu, henkilökunnan VESO-koulutus, syksy 2023

Alkukevään 2018 olin mielessäni pyöritellyt, että tarvitsen toisen ihmisen avaamaan minulle tilanteeni ja mahdollisuuteni. Tiesin, että tapaan Leenan työasioiden merkeissä maaliskuussa. Heti ensi tapaaminen vahvisti kuulemaani hyvät puheet todeksi. Kaksi kertaa tavattiin ja sähköposteja vaihdettiin. Koin ohjauksen erittäin hyödylliseksi ja antoisaksi, se oli mukavan rento ja sopivan kompakti paketti loistavan ammattilaisen tekemänä. Halusin löytää vahvuuteni ja nähdä omat mahdollisuuteni. Ohjaajan opastuksella katsoin taakse ja sitten eteen: Mitä on saavutettu ja tehty. Mitä osaan ja missä olen hyvän ja millainen olen. Opin katsomaan itseäni uusin ajatuksin. Ohjaaja sanoitti toiveeni ja tunteeni konkreettiseksi tavoitteeksi. Omat mielen jumit avautuivatkin selkeäksi tavoitteelliseksi tekemiseksi. Sain aikaiseksi kiinnostusta herättävän CV:n, jonka perusteella pääsin työhaastatteluihin ja tärkein tavoitteeni toteutui, nykyinen työpaikka vaihtuu uuteen työpaikkaan. Olen niin kiitollinen, että silmät kostuvat ilosta. Kyllä kannatti! Työpaikka vaihtoon ja hyvä fiilis!

Anne, SUUNTALife-ohjauksessa käynyt asiakas

Yhteistyö SUUNTA-palveluiden kanssa on ollut kerta toisensa jälkeen luontevaa ja mutkatonta. Yhteinen näkemys ohjauksesta ja aktiivinen ajatustenvaihto ohjausprosessien aikana on tehnyt yhdessä työskentelemisestä helppoa ja antoisaa sekä mahdollistanut myös oman ammattitaidon kehittämisen. Leenan tavasta työskennellä huokuu vahva ammattitaito, halu tehdä tätä työtä täydellä sydämellä sekä into kehittää ohjausalaa eteenpäin. Teemme mielellämme yhteistyötä myös jatkossa uusien mahdollisuuksien parissa.

Karoliina Peltola, Noora Mononen ja Emma Timonen, Ohjausosuuskunta Ote (Työhönvalmentava ohjaustyö SUUNTA-palveluissa 2018)

"Motivoivaa, asiantuntevaa, kuitenkin rentoa koulutusta. Voin suositella!"

"Hyviä aiheita, mukava lähestymistapa, hyvä ilmapiiri, miellyttävä kouluttaja."

"Olet hyvin luonteva ja innostava kouluttaja ja koulutuksissasi ei tule olo, että loppuisipa tämä jo pian :D Koulutuksen eri työtapoja vaihteleva runko tekee koulutuksistasi mielenkiintoisen seurata ja osallistua."

"Työyhteisön kannalta tärkeitä asioita tuli esiin, tutustuin kollegoihin, sain mietittyä omia ammatillisia arvoja ja toimintatapoja."

"Koulutus herätti ajatuksia omasta työstä ja sen organisoinnista sekä omasta jaksamisesta."

"Antoi paljon hyödyllisiä välineitä työssä jaksamiseen ja vaikeiden tilanteiden puheeksi ottamiseen."

"Innostava kouluttaja!"

"Todella tärkeitä aiheita, joita oli hyvä pysähtyä rauhassa miettimään työkavereiden kanssa. Varsinkin puheeksi ottamisen eri asiat oli hyvä palautella mieleen. Oli antoisaa kuulla työkavereiden mielipiteitä ja ajatuksia työstä. Arjen kiireessä kohtaanmiset jäävät pinnallisiksi. Sain uusia näkökulmia työhöni."

"Toimiva koulutus, etenkin tehtävät, jotka saivat pohtimaan omaa työtä ja omaa hyvinvointia. Ne ehkä rohkaisevat minua ja muitakin pyrkimään itse vaikuttamaan omaan työhyvinvointiin ja siihen vaikuttaviin asioihin. Ettei jätä asioita roikkumaan tai huonolle tolalle. Pitää itsestä huolta. Ei odota toisten tekevän sitä."

Rajalan koulu, VESO-päivä, syksy 2023

Sain ohjauksesta uusia ajatuksia ja ideoita sekä varmistusta suunnitelmilleni. Sain myös tietoa asioista, mistä en ollut ennen tiennyt. Leena oot vaan paras, autat ihmisiä uskomaan itteensä! En itse olisi osannut mitään ilman apuasi. Kiitos!

Stina Pesonen, syksyn 2023 ylioppilas

"Sain henkilökohtaista, innostavaa ja paneutuvaa palvelua. Tästä se uusi ura urkenee."

"Leena Ståhlberg on todella ammattitaitoinen ja toimii asiakaslähtöisesti. Leena ottaa huomioon asiakkaan persoonan ja soveltuvuuden mietittäessä eri vaihtoehtoja tulevaa työtä ajatellen." 

"Työn hakeminen oli kestänyt ptkään ja alkanut tuntua vaikealta. TOPI-hankkeeseen liittyminen ja SUUNTA-palvelut ohjasivat hienosti eteenpäin. Työnhakua ja omia vahvuuksia käytiin läpi, ja usko töiden löytymiseen vahvistui selkeästi. SUUNTA-palvelut oli loistava yhteistyökumppani. Kiitos."

"Tunsin, että Leena teki kaikkensa auttaakseni tilannettani, kiitos."

"Leena on ollut hyvin toimelias, aktiivinen ja positiivisella tavalla kannustava. Hakemusten muokkauksessa suurena apuna toimivien sanamuotojen ja ilmausten löytämisessä. Lopputuloksena koulutusta / kokemusta vastaavaan työhön työllistyminen!"

"Palasin sittenkin samalle vanhalle alalle. Leena on huippu ihminen. Erittäin innostava, olen pinnalla taas."

"Auttoi hahmottamaan sekä omia tarpeita ja taipumuksia että uusia mahdollisia tapoja soveltaa omia kykyjä. Suosittelen! Oli myös tukena toteamassa, ettei soveltuvia paikkoja ole avoimina, joten etusijalle pantava muut työllistymisen väylät."

"Olen erittäin tyytyväinen SUUNTA-palvelut ja Leena Ståhlbergin apuun työnhaussa. Kiitos kannustamisesta."

TOPI-hankkeen (Kuopion työllisyyspalvelut 2016-17) asiakkaiden palautteita

SUUNTA-palveluiden tyhy-valmennus oli työyhteisöllemme hyödyllistä ja siinä pääsi rauhassa tutustumaan työkavereihin ja jakamaan ajatuksia. Kiireen tuntu istunnoissa oli poissa ja kaikki paikallaolijat keskittyivät siihen hetkeen. Koimme, että valmennuksen tärkeintä antia olivat yhteiset keskustelut. Prosessi oli kokonaisuutena mieltä avaava ja valmennuksen myötä tajusi omia motiiveja työhön, mutta myös avaavia ajatuksia mitä oikeasti omalta työltään haluaa. Valmentaja oli mukava ja hän osasi avata uusia näkökulmia ja sai avattua työyhteisön keskustelua.

Vehmersalmen koulu, syksy 2022

"Lämmin kiitos, erittäin asiantuntevaa koulutusta ja mukavaa kuunnella loistavien vuorovaikutustaitojen omaavaa kouluttajaa. Paras koulutus TE-urani aikana!"

"Hyvin toteutettu koulutus, josta sai uusia ideoita asiakastyöhön."

"Todella hyvä ja eteenpäin kannustava koulutus! Olen saanut paljon ideoita oman ohjaustyöni tueksi. Onpa hieno mahdollisuus pysähtyä ja reflektoida omaa ohjaustyötä! Koulutus on auttanut minua tunnistamaan ja tiedostamaan omaa osaamista ja kehittämään sitä."

"Tämä koulutus saa ruusuja. Hyvin rakennettu kokonaisuus, jossa oli paljon uutta (ei ollut edellisten koulutusten sisältöjen kertausta). Mielenkiintoisia tehtäviä, joita hyödynnän varmasti jollakin tavalla asiakastyössä."

"Erittäin innostava ja ihana kouluttaja!"

"Ajatuksia herättävä ja hyvä vetäjä."

"Lämmin kiitos kouluttajalle, jota jaksoi hyvin keskittyneenä kuunnella koko koulutuksen ajan. Asiantuntemus ja osaaminen välittyvät."

"Kouluttaja oli ammattitaitoinen ja asiantunteva, kuunteleva ja keskusteleva. Ajatuksia nostattavaa, kannustavaa, innostavaa, virkistävää."

"Kiitos kouluttajalle! Olet oikeassa työssä ja sinusta paistaa innostus ja motivoituneisuus omaan työhön. Sinua kuunnellessa ihan innostui itsekin!"

"Leenalla tosi miellyttävä tyyli, sopiva tempo ja tilaa ajatella. Kiva tapa, että kouluttaja jää ihan kesken esityksen pohtimaan uusia näkökulmia johonkin asiaan. Ihanan voimaannuttava tapa puhua, realiteetit silti mukana."

KEHA-keskuksen TE-palveluiden asiakastyöntekijöille tilaama asiakkuuden toimijuuden tukemisen koulutus, etätoteutus, kevät ja syksy 2023

Kokonaisuutena ihana kokemus. Paljon uutta ajateltavaa tuli mukaan. Sain itseluottamusta palata olemassa olevalle työnantajalle mahdollisesti uusiin haasteisiin sekä uusia ideoita sekä innostusta uudelleenkoulutusta kohtaan. Kiitos itseluottamuksen sekä hieman kadoksissa olleiden ajatusten vahvistamisesta ja mielenkiintoisista varteenotettavista vinkeistä tulevaisuutta ajatellen!

Mia, SUUNTALife-ohjauksessa käynyt asiakas

Tein oman RMP:n, koska halusin yrittäjänä ja toimitusjohtajana lisää itsetuntemusta sekä taitoa johtaa, innostaa ja motivoida erilaisia ihmisiä työtilanteissa. Ajattelin lisäksi, että erilaisuuden ymmärtämisestä on hyötyä ja iloa myös kotona! RMP auttoi ja auttaa minua ymmärtämään erilaisuuden hienoudet ja arvon, ja mikä tärkeintä, hyväksymään ensin itseni sellaisena kuin olen ja sitten muut omina persoonallisuuksinaan. Suosittelen oman motivaatioprofiilin tekemistä, koska oman minän tunteminen avaa silmät koko maailman näkemiselle ja kokemiselle!

Saara Repo, arkkitehti SAFA, Arkkityypit Oy

Palvelu auttoi hahmottamaan tavoitteitani ja tunnen nyt itseäni tarkemmin työnhakijana. Näkemys työmarkkinoista tarkentui ja palvelu helpotti hahmottamaan mikä oma osuuteni kokonaisuudessa voisi olla. Ryhdyin myös hakemaan töitä uudenlaisilta yrityksiltä ja eri nimikkeillä kuin aiemmin. Palvelu myös lisäsi itsevarmuutta työnhakijana.

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

Ohjaus oli hyödyllistä, henkilökohtaisesti sopivaksi räätälöityä. Sain rohkaisua pitkittyneen työttömyyden aiheuttamassa umpikujassa. Ohjaus oli avointa, rehellistä ja Leenalla oli reipas ote asioiden hoitoon. Ideoita heiteltiin ja vaihtoehtoja työpaikkojen etsintään tarjottiin aktiivisesti. Erityisen taitava Leena on hyvän ja houkuttelevan työhakemuksen laadinnassa! Sanamuodot ja ilmaisut olivat loistavia, kun itse en oikein tätä puolta taida. Leenalla on kyky tsempata ja kannustaa. Lopputulos olikin suorastaan uskomaton; vakituinen työ omalta paikkakunnalta, joka vastaa koulutustani ja aiempaa työkokemustani. Suosittelen SUUNTA-palvelut Leena Ståhlberg Ky:tä lämpimästi!

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

Todella antoisa kokemus kokonaisuudessaan. Leena Ståhlberg on todella suurenmoinen suunnannäyttäjä. Hän löysi vahvuuksiani ja yhdessä teimme todella hyvän ja kattavan hakemuspohjan osaamisestani ja luonteestani työntekijänä. Hänelle huippupisteet tsemppaamisesta ja oman todellisen osaamiseni esille kaivamisesta, ja lisäksi erilaisten työnhakukanavien esilletuonnista.

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

Koin ohjauksen inspiroivana, omia ajatusia tuulettavana, vahvasti juuri yksilöllisesti minun tilanteeseeni räätälöitynä. Minulla ei ollut valtavan selkeitä ennakko-odotuksia, mutta ohjaus osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Erityisen hyvää oli hankalan tilanteeni huomioiminen aina käytännön järjestelyistä alkaen. Sain lisäpotkua sekä jo olemassa olleiden suunnitelmieni hiomiseen että ihan uusien mahdollisuuksien miettimiseen, sekä rohkaisua omiin vahvuuksiini luottamisessa ja niiden esilletuomisessa. Leenan ohjauksessa oli oikeasti kysymys paneutumisesta ohjattavan tilanteeseen ja yksilöllisesti koostetusta sisällöstä, siitä jäi erittäin hyvä, huomioiduksi tulemisen fiilis! Leenan ote valmentajana on mahdottoman osaava: yhtä aikaa napakka mutta lempeä, realistinen, mutta innostava. Sain Leenalta paljon uutta ajateltavaa ja potkua miettiä tulevaisuutta vähän useammastakin eri vinkkelistä. Juuri nytkin minulla on muhimassa yksi uusi ajatuksenpoikanen, ja juuri noiden valmennuksessa läpikäytyjen asioiden pohjalta se pulpahti. :) Voin suositella Leenan valmennusta vilpittömästi! Kiitos mukavasta ja inspiroivasta ohjauksesta!"

Jaana, Etsitään työ-ohjauspalveluun osallistunut asiakas, syksy 2019 (tilaaja Kuopion kaupunki)

Ei mitään negatiivista sanottavaa! Kiitos paljon korvaamattomasta avusta. Koin ohjauksen hyvin tarpeellisena. Sain tosi paljon varmuutta tulevaisuuden suunnitelmiini. Ilman tätä olisin ollut ihan pulassa yksin kaikkien ajatusten kanssa. Sain ohjauksesta varmuutta ja tukea jatko-opiskelupaikan kanssa. Sain lisää tietoa monista eri oppilaitoksista, sekä niiden valintakokeista ja muista sisäänpääsymahdollisuuksista. Tykkäsin kun ohjaus jaettiin kahdelle kerralle. Oli mukava jutella rennosti eri mahdollisuuksista. Nyt voi hyvällä mielellä lähteä keskittymään aluksi kirjoituksiin, ja sen jälkeen sitten jatko-opiskelupaikkoihin ja valintakokeisiin yms.

Anna Ritanen, SUUNTALife-ohjauksessa käynyt lukiolainen

Hän oli erittäin avulias, ja täynnä ideoita työpaikoista, joita emme olleet ajatelleetkaan. Todella hyvä palvelu ihmiselle, joka ei meinaa löytää paikkaansa.

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

Todella antoisa kokemus kokonaisuudessaan. Leena Ståhlberg on todella suurenmoinen suunnannäyttäjä. Hän löysi vahvuuksiani ja yhdessä teimme todella hyvän ja kattavan hakemuspohjan osaamisestani ja luonteestani työntekijänä. Hänelle huippupisteet tsemppaamisesta ja oman todellisen osaamiseni esille kaivamisesta, ja lisäksi erilaisten työnhakukanavien esilletuonnista.

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu

SUUNTA-palveluiden tyhy-valmennus oli asiantuntevaa ja asiakaslähtöistä. Koimme, että valmennus antoi meille eväitä omaan ammatilliseen kasvuun. Tyhyistunnot olivat kiireettömiä, mutta silti ohjattuja ja selkeästi eteneviä. Tyhyiltapäivät toivat virkistystä kiireiseen arkeen. Valmentaja oli asiantunteva ja työyhteisömme/työmme tunteva, mikä antoi valmennukselle hyvän pohjan.

Pirtin koulu, Kuopio, lukuvuosi 2022-2023

Palvelu on erittäin tarkoituksenmukainen ja kannustava ja keskittyy ratkaisujen löytämisen, ei ongelmien vatvomiseen. Olen erittäin tyytyväinen, että valitsin SUUNTA-palvelun!

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

Ohjaukseen oli helppo tulla. Vastaanotto oli lämmin ja ohjaaja erittäin mukava. Erityisesti pidin materiaaleista joita ohjauksessa käytettiin, ne olivat erilaisia kuin muissa valmennuksissa joissa olen ollut. Sain oivalluksia itsestäni ja siitä missä olen hyvä ja mitä kehitettävää minulla vielä olisi. Erilaiset tehtävät auttoivat minua hahmottamaan millainen ihminen minä todellisuudessa olen. Tuntui siltä että sain apua mieltäni askarruttaviin kysymyksiin. Minulle yksi asia oli erittäin tärkeä, se että huomasin ohjaajan nauttivan omasta työstään ja näin ollen en tuntenut että olisin vaivaksi. Suosittelen SUUNTA palveluita ehdottomasti myös ystävilleni,  jos jollakin on suunta hukassa.

SUUNTA-intensiiviuravalmennuksen osallistuja, nainen, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

Alkukevään 2018 olin mielessäni pyöritellyt, että tarvitsen toisen ihmisen avaamaan minulle tilanteeni ja mahdollisuuteni. Tiesin, että tapaan Leenan työasioiden merkeissä maaliskuussa. Heti ensi tapaaminen vahvisti kuulemaani hyvät puheet todeksi. Kaksi kertaa tavattiin ja sähköposteja vaihdettiin. Koin ohjauksen erittäin hyödylliseksi ja antoisaksi, se oli mukavan rento ja sopivan kompakti paketti loistavan ammattilaisen tekemänä. Halusin löytää vahvuuteni ja nähdä omat mahdollisuuteni. Ohjaajan opastuksella katsoin taakse ja sitten eteen: Mitä on saavutettu ja tehty. Mitä osaan ja missä olen hyvän ja millainen olen. Opin katsomaan itseäni uusin ajatuksin. Ohjaaja sanoitti toiveeni ja tunteeni konkreettiseksi tavoitteeksi. Omat mielen jumit avautuivatkin selkeäksi tavoitteelliseksi tekemiseksi. Sain aikaiseksi kiinnostusta herättävän CV:n, jonka perusteella pääsin työhaastatteluihin ja tärkein tavoitteeni toteutui, nykyinen työpaikka vaihtuu uuteen työpaikkaan. Olen niin kiitollinen, että silmät kostuvat ilosta. Kyllä kannatti! Työpaikka vaihtoon ja hyvä fiilis!

Anne, SUUNTALife-ohjauksessa käynyt asiakas

"Energinen koulutus, tuo varmasti uusia näkökulmia asiakastyöhön!"

"Erittäin tärkeä ohjaavaa asiakaspalvelutyötä tekevälle, joka ei ole esimerkiksi suorittanut ohjausalan ammattillista tutkintoa. Tärkeitä näkökulmia työn laadun parantamiseksi."

"Tuhannet kiitokset aurinkoiselle kouluttaja Leenalle. Jaoit ja tartutit iloa meihin osallistujiinkin."

"Hyvä koulutus, ensimmäinen kokemus Zoomista, yllättävän hyvin tuli vuorovaikutusta näin etäkoulutuksessa tämän sovelluksen kautta." 

"Positiivinen tunnelma, halukkuus lähteä kehittämään omaa ohjausosaamista."

"Voimaannuttava ja äärimmäisen mielenkiintoinen ja antoisa koulutus, antoi paljon uusia työvälineitä nuorten kanssa työskentelyyn."

"Kiitos! Kouluttaja osasi ihanasti huomioida kaikki osallistujat."

"Hyvää valmennusta videoyhteyden käyttöön ja kohtaamisiin valmennnustyössä, kiitos."

"Pidin erityisesti kouluttajan selvästi huokuvasta ammattitaidosta ja innostavasta asenteesta sekä menetelmien esittelystä ja niiden kokeilemisesta."

"Kiitos Leena, olet inspiroiva ja valoisa kouluttaja! :)"

"Lempeä, positiivinen asenne, pysyi hyvin asiassa. Kiitos :)"

"Leena on hyvä ja läsnäoleva kouluttaja!"

"Iso kiitos onnistuneesta toteutuksesta. Olet niin innostunut asiastasi, että väkisinkin kuulijakin innostuu :)!"

"Etävalmennus asiakastyössä"-koulutus Kuopion työllisyyspalveluiden ja TE-toimiston asiakastyöntekijöille, syksy 2020

Palvelu auttoi hahmottamaan tavoitteitani ja tunnen nyt itseäni tarkemmin työnhakijana. Näkemys työmarkkinoista tarkentui ja palvelu helpotti hahmottamaan mikä oma osuuteni kokonaisuudessa voisi olla. Ryhdyin myös hakemaan töitä uudenlaisilta yrityksiltä ja eri nimikkeillä kuin aiemmin. Palvelu myös lisäsi itsevarmuutta työnhakijana. 

Työhönvalmennuksessa ollut asiakas, tilaaja Kuopion kaupungin työllisyyspalvelut

Suunta-palveluiden tyhy-valmennus oli antoisa, sekä osan mielestä liian lyhyt. Koimme, että tarvitsimme tuon ajan yhteiseen keskusteluun. Prosessi oli kokonaisuutena työyhteisöä lähentävä ja mukava. Työhyvinvointiin liittyvä koulutuskokonaisuus edisti työyhteisön hyvinvointia. Valmentaja kuunteli ja herätteli hyvin pohtimaan omaa työhyvinvointia ja kohtasi kaikki aina henkilökohtaisesti ja kivasti.

Kalevalan koulu, Kuopio, syksyllä 2021 toteutetut pienryhmävalmennukset opettajille ja ohjaajille

SUUNTA-palveluiden tyhy-valmennus oli omaa ajattelua kehittävä. Tyhyistunnot olivat tunteikkaita. Uskalsimme avata sydäntämme. Valmentaja oli tasapuolinen, rakentava ja huomioiva. Koimme, että tutustuimme toisiimme ja ymmärrämme toisiamme paremmin. Prosessi oli kokonaisuutena mielenkiintoinen, se toi lisää työyhteisöömme yhteistyötä, toisten tukemista ja toisista huolehtimista. Jatkossa aiomme kokoontua porukalla noin kerran kuussa jossakin ja kysellä, miten menee.

Otto Kotilaisen koulu, opettajien tyhy-pienryhmävalmennus, marras-joulukuu 2023

"Sain työkaluja sekä omaan jaksamiseen ja omien arvojen kirkastamiseen."

"Kouluttajamme pirteä, iloinen, tarkka ja syväluotaava keskustelutyyli toi piristystä arkeen."

"Piristi ja antoi ajattelemisen aihetta myös tulevaan. On hyvä pysähtyä palauttamaan mieleen, miksi tätä työtä tekee ja miten voi itseään motivoida ja auttaa jaksamaan töissä. On hyödyllistä ja avartavaa kuulla vertaisryhmän mielipiteitä ja huomata ettei ole yksin pähkäilyjensä kanssa. Jakamalla saa paljon!"

Hatsalan koulu, opettajien pienryhmävalmennukset 2021 ja 2022

Yhteistyö SUUNTA-palveluiden kanssa on ollut kerta toisensa jälkeen luontevaa ja mutkatonta. Yhteinen näkemys ohjauksesta ja aktiivinen ajatustenvaihto ohjausprosessien aikana on tehnyt yhdessä työskentelemisestä helppoa ja antoisaa sekä mahdollistanut myös oman ammattitaidon kehittämisen. Leenan tavasta työskennellä huokuu vahva ammattitaito, halu tehdä tätä työtä täydellä sydämellä sekä into kehittää ohjausalaa eteenpäin. Teemme mielellämme yhteistyötä myös jatkossa uusien mahdollisuuksien parissa.

Karoliina Peltola, Noora Mononen ja Emma Timonen, Ohjausosuuskunta Ote (Työhönvalmentava ohjaustyö SUUNTA-palveluissa 2018)

"Huippukoulutus! Kiitos Leenalle, olit selkeä ja asiaan paneutunut kouluttaja!"

"Kiitos rauhallisesta ja lämpimästä otteesta koulutuksessasi. Asia on tärkeä, eikä todellakaan liiaksi esillä opettajayhteisöissä."

"Pidin koulutuksen monipuolisuudesta ja siitä, että saimme olla kaikki koolla TYHY-asioiden äärellä."

"Koulutuksen aikana ja sen jälkeen pohdiskelin, millainen työkaveri olen nyt ja millainen haluan olla. Koulutus myös teki monia työkavereita tutummaksi. Olin iloinen, koska kaikki olivat täysillä ja avoimesti mukana koulutuksessa."

"Pidin koulutuksen kiireettömyydestä, keskusteluista ja yhteisöllisyydestä."

"Pidin keskusteluhetkistä pienissä ryhmissä. Olin todella iloinen, että meidän hyvä työ ja ilmapiiri tehtiin näkyväksi. Minulla tuli sellainen fiilis, että ymmärsin paremmin koulumme kulttuurin ja yhteisöllisyyden taustoja."

"Tykkäsin osallistamisesta, rentoudesta ja pelisilmästä vetäjällä."

Hiltulanlahden koulu, henkilökunnan VESO-koulutus, syksy 2023

"Motivoivaa, asiantuntevaa, kuitenkin rentoa koulutusta. Voin suositella!"

"Hyviä aiheita, mukava lähestymistapa, hyvä ilmapiiri, miellyttävä kouluttaja."

"Olet hyvin luonteva ja innostava kouluttaja ja koulutuksissasi ei tule olo, että loppuisipa tämä jo pian :D Koulutuksen eri työtapoja vaihteleva runko tekee koulutuksistasi mielenkiintoisen seurata ja osallistua."

"Työyhteisön kannalta tärkeitä asioita tuli esiin, tutustuin kollegoihin, sain mietittyä omia ammatillisia arvoja ja toimintatapoja."

"Koulutus herätti ajatuksia omasta työstä ja sen organisoinnista sekä omasta jaksamisesta."

"Antoi paljon hyödyllisiä välineitä työssä jaksamiseen ja vaikeiden tilanteiden puheeksi ottamiseen."

"Innostava kouluttaja!"

"Todella tärkeitä aiheita, joita oli hyvä pysähtyä rauhassa miettimään työkavereiden kanssa. Varsinkin puheeksi ottamisen eri asiat oli hyvä palautella mieleen. Oli antoisaa kuulla työkavereiden mielipiteitä ja ajatuksia työstä. Arjen kiireessä kohtaanmiset jäävät pinnallisiksi. Sain uusia näkökulmia työhöni."

"Toimiva koulutus, etenkin tehtävät, jotka saivat pohtimaan omaa työtä ja omaa hyvinvointia. Ne ehkä rohkaisevat minua ja muitakin pyrkimään itse vaikuttamaan omaan työhyvinvointiin ja siihen vaikuttaviin asioihin. Ettei jätä asioita roikkumaan tai huonolle tolalle. Pitää itsestä huolta. Ei odota toisten tekevän sitä."

Rajalan koulu, VESO-päivä, syksy 2023

Sain ohjauksesta uusia ajatuksia ja ideoita sekä varmistusta suunnitelmilleni. Sain myös tietoa asioista, mistä en ollut ennen tiennyt. Leena oot vaan paras, autat ihmisiä uskomaan itteensä! En itse olisi osannut mitään ilman apuasi. Kiitos!

Stina Pesonen, syksyn 2023 ylioppilas

"Sain henkilökohtaista, innostavaa ja paneutuvaa palvelua. Tästä se uusi ura urkenee."

"Leena Ståhlberg on todella ammattitaitoinen ja toimii asiakaslähtöisesti. Leena ottaa huomioon asiakkaan persoonan ja soveltuvuuden mietittäessä eri vaihtoehtoja tulevaa työtä ajatellen." 

"Työn hakeminen oli kestänyt ptkään ja alkanut tuntua vaikealta. TOPI-hankkeeseen liittyminen ja SUUNTA-palvelut ohjasivat hienosti eteenpäin. Työnhakua ja omia vahvuuksia käytiin läpi, ja usko töiden löytymiseen vahvistui selkeästi. SUUNTA-palvelut oli loistava yhteistyökumppani. Kiitos."

"Tunsin, että Leena teki kaikkensa auttaakseni tilannettani, kiitos."

"Leena on ollut hyvin toimelias, aktiivinen ja positiivisella tavalla kannustava. Hakemusten muokkauksessa suurena apuna toimivien sanamuotojen ja ilmausten löytämisessä. Lopputuloksena koulutusta / kokemusta vastaavaan työhön työllistyminen!"

"Palasin sittenkin samalle vanhalle alalle. Leena on huippu ihminen. Erittäin innostava, olen pinnalla taas."

"Auttoi hahmottamaan sekä omia tarpeita ja taipumuksia että uusia mahdollisia tapoja soveltaa omia kykyjä. Suosittelen! Oli myös tukena toteamassa, ettei soveltuvia paikkoja ole avoimina, joten etusijalle pantava muut työllistymisen väylät."

"Olen erittäin tyytyväinen SUUNTA-palvelut ja Leena Ståhlbergin apuun työnhaussa. Kiitos kannustamisesta."

TOPI-hankkeen (Kuopion työllisyyspalvelut 2016-17) asiakkaiden palautteita